Звіт з виробничої практики (Готельно ресторанна справа)
Тема | Звіт з виробничої практики (Готельно ресторанна справа) |
Предмет | Разное |
Вид работы | Отчет по практике |
Год написания | 2014 |
Оглавление | ВСТУП 3 1 ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ГОТЕЛЯ «ОТРАДА» 5 2 ОРГАНІЗАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЯ «ОТРАДА» 11 3 ТЕХНІКА ТА ТЕХНОЛОГІЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ В ГОТЕЛІ «ОТРАДА» 22 4 СИСТЕМА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ В ГОТЕЛЬНОМУ КОМПЛЕКСІ 27 5 ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ГОТЕЛІ «ОТРАДА» 34 6 СЛУЖБА КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ У ГОТЕЛІ «ОТРАДА» 38 ВИСНОВКИ 43 |
Введение |
Звіт з виробничої практики (Готельно ресторанна справа) - Отчет по практике, Разное
Готельне господарство є однією з головних складових туристичної індустрії України. У перспективі готельне господарство повинно стати провідним чинником активізації туризму, інтеграції держави у світові структури міжнародного співробітництва, зростання значення національної культури.
Готельне господарство на сучасному етапі розвивається на індустріальній основі і являє собою галузь економіки, яка забезпечує значні бюджетні надходження, в тому числі - валютні за рахунок розвитку іноземного туризму. В багатьох країнах та містах ця галузь стає однією з найважливіших сфер заняття населення. Туристично-рекреаційна галузь є стратегічним напрямком розвитку міста Одеса. Об’єктивно м. Одеса має всі передумови для інтенсивного розвитку внутрішнього та іноземного туризму: особливості географічного розміщення, сприятливий клімат, найбільший морський порт України, розвинена промисловість, курортно-рекреаційний комплекс, транспортна, фінансова та соціально-культурна інфраструктура. За своїм туристичним і рекреаційним потенціалом місто Одеса посідає одне з провідних місць в Україні. Туризм м. Одеси стрімко інтегрується у світову туристичну індустрію, набуває все відчутнішого значення для місцевого господарства і характеризується за останнє десятиліття, за виключенням кризового 2009 року, позитивною та сталою динамікою. У 2012 році м. Одесу з діловими, туристичними та службовим цілями відвідали 1 млн. 124 тис. туристів, що на 7 % більше, ніж у 2011 р. На даний момент в місті можливе розміщення туристів у номерному фонді 160 готелів та інших місць тимчасового проживання із загальним обсягом 8810 ліжко-місць. Загальна кількість готелів за період 2005-2012 рр. зросла в 5 разів або на 128 готелів, кількість ліжко-місць – у 2 рази або на 4650 ліжко-місць. Темп приросту кількості приїжджих, які обслуговувалися підприємствами готельного господарства м. Одеси, за період 2009-2011 рр. склав 12%1. Сучасні готельні підприємства — це поліфункціональні та універсальні споруди, що забезпечують комплекс послуг: приймання, проживання, харчування, а також значний обсяг додаткових послуг. Важливим економічним фактором розвитку готелів є їх архітектурно-планувальні особливості. До тенденцій розвитку підприємств готельної індустрії, що отримали розвиток в останні десятиліття, відносять: 1) поглиблення спеціалізації готельних і ресторанних закладів; 2) утворення міжнародних готельних і ресторанних ланцюгів; 3) розвиток мережі малих підприємств; 4) впровадження в індустрію гостинності комп’ютерних технологій. На сьогодення пріоритетним напрямком розвитку сфери готельних послуг є доведення їх якості до міжнародних стандартів та удосконалення туристичних технологій, впровадження нових видів і форм обслуговування, що дозволить в більш повному обсязі задовольнити потреби споживачів. За наявної великої кількості готелів конкурувати достатньо важко. Успіху може досягти той готель, який віднайшов свою нішу, надає послугу, відмінну від інших. Тому, останнім часом поряд із традиційними повносервісними готелями й ресторанами все більше стали з’являтися спеціалізовані підприємства зі скороченим набором пропонованих послуг. Спеціалізація підприємств буває найрізноманітнішою. Готелі можуть орієнтуватися на обслуговування представників певного сегмента туристичного ринку: наприклад, на клієнтів, що присвячують свою відпустку грі в гольф, катанню на лижах, кінним турам, на туристів, що виїжджають на конгреси, виставки, ярмарки і т. п. |
Список литературы |
Список литературы по работе «Звіт з виробничої практики (Готельно ресторанна справа)».
1. Закон України «Про туризм» від 15.09.95 р. № 324/95-ВР (зі змінами та доповненнями) ;
2. Наказ Державної туристичної адміністрації України «Про затвердження Правил користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг» від 16 березня 2004 року N 19; 3. Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку встановлення категорій готелям та іншим об'єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)» від 29 липня 2009 року N 803 4. Наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації «Про затвердження Правил обов'язкової сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання) та Правил обов'язкової сертифікації послуг харчування» від 27.01.1999 року №37 5. ДСТУ 4268:2003 «Послуги туристичні. Засоби розміщення. Загальні вимоги»; 6. ДСТУ 4269:2003 «Послуги туристичні. Класифікація готелів» 7. ДСТУ 4527:2006 «Послуги туристичні. Засоби розміщення. Терміни та визначення» 8. Наказ Держтурадміністрації України «Про затвердження Правил користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг від 16.03.2004 № 19 |
Кол-во страниц | 44 |
Стоимость | 180 UAHгрн. / 750 RUBруб. |
Номер работы | 5501 |
Заполните форму покупки работы