Проект молочного заводу потужністю 50 тон (+ креслення)
Тема | Проект молочного заводу потужністю 50 тон (+ креслення) |
Предмет | Разное |
Вид работы | Курсовая |
Год написания | 2016 |
Оглавление | ЗМІСТ ВСТУП 1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 2.1 Коротка характеристика сировина та компоненти для виробництва готової продукції 2.2 Принципова технологічна схема 2.3 Апаратурно-технологічна схема 2.4 Продуктовий розрахунок 2.5 Підбір технологічного обладнання 3. ОПИС БУДІВЕЛЬНОЇ ЧАСТИНИ 3.1 Опис конструкції будівлі 3.2 Компонування обладнання в цеху 3.3 Опис основних санітарно-побутових і службових приміщень 4. ОХОРОНА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ВИСНОВОК СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ |
Введение |
Проект молочного заводу потужністю 50 тон (+ креслення) - Курсовая, Разное
Проект цеху з виробництва сметани, йогурту і кефіру знежиреного потужністю 50 тонн.
Пояснювальна записка містить 34 с., 3 табл., 17 джерел. Графічна частина 3 аркуша формату А1 КЛЮЧОВІ СЛОВА: МОЛОКО, СМЕТАНА, йогурт, знежирений кефір, сепарування, сквашування, ДОЗРІВАННЯ ТЕХНІЧНИЙ КОНТРОЛЬ, ТЕХНОЛОГІЧНА СХЕМА. Об'єкт розробки в проекті - цех виробництва сметани, йогурту, знежиреного кефіру. Мета роботи: спроектувати цех з виробництва сметани, йогурту, знежиреного кефіру, розширити асортимент і випуск готової продукції. Актуальність теми. Молочна промисловість – одна із провідних галузей агропромислового комплексу України. Молочні продукти становлять обов’язкову складову раціону харчування кожної людини. Питома вага молочної галузі в загальному обсязі харчової та переробної промисловості складає 19% . За даними виробництво молока у Вінницькій області у 2013 році становило 856,9 тис. т. У 2010 році в Україні було близько 350 підприємств по переробці молока, з яких 80 виготовляли до 90% суцільномолочної продукції. Середній рівень рентабельності виробництва незбираної молочної продукції на молокопереробних заводах становить 3 - 8%. Одним зі дієвих шляхів підвищення рентабельності продукції є модернізація та автоматизація виробництва молочної галузі. Вилучення зі технологічного процессу «людського чинника» приводить до збільшення якості кінцевого продукту продукції та зменшення собівартості. Наразі передові підприємства молочної галузі використовують автоматизовані технологічні лінії виробництва молочних продуктуів. Проте кожна технологічна лінія керується незалежно від інших ліній (неузгоджено), що може призводити до зниження загальної ефективності виробництва. Тому задача координації управління технологічними лініями є актуальною. Метою даної роботи є проектування технологічних ліній молокозаводу. Задачами роботи є: аналіз технологічного процесу виробництва молочної продукції на підприємстві; дослідження апаратних схем; розрахунок технологічних схем та підбір обладнання; розробка архітектурного рішення молокозаводу; 1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ Головним завданням молочної промисловості є забезпечення безперервних поставок населенню країни молочних продуктів в широкому асортименті. Згідно з науково обґрунтованими нормами споживання людиною молока та молочних продуктів, кожна людина в середньому повинна споживати за рік 91кг дієтичних кисломолочних продуктів, а за добу – 250г, з масовою часткою жиру 3,2%. |
Список литературы |
Список литературы по работе « Проект молочного заводу потужністю 50 тон (+ креслення)».
1.Забодалова Л.А., Жукова С.Б. Живлення / Переробка молока - 2004 - № 1-с. 12-13.
2.Глазачев В, В, Технологія кисломолочних продуктів-М: Харчова промисловість ,1974-117с. 3.Вітаміни.Каталог .- М.1988-167с. 4. Давидів Г.Б. Отримання молока та виробництво масла-М: Сельхозгиз 1951-167с. 5. Степанова Л.І., Смуригіня Н.В. Використання замінників молочного жиру в сирних продуктах / Переробка молока - 2004 - № 3-с.1-2 6.Щедушнов Д.Є. Скорочення втрат при виробництві сиру / переробка молока-2204-№ 12-с.25 7.Щедушнов Д.Є. Вдосконалення технологій виробництва сиру / Переробка молока -2004 - № 1 - с.22-23 8.Талібов Л.Р. Лінія для виробництва сиру з тривалим терміном придатності / Переробка молока-2004-№ 10-с.10-11 9.Пальмін Ю. В. Удосконалення холодильної технології резервування традиційного сиру в блоках / Переробка молока-2004-№ 12-с.14. 10.Федоровіч М.П. Мембранні технології в молочній промисловості / Переробка молока-2004-№ 12-с.20-21 |
Кол-во страниц | 40 |
Стоимость | 240 UAHгрн. / 1000 RUBруб. |
Номер работы | 8609 |
Заполните форму покупки работы