Біотехнологія
Тема | Біотехнологія |
Предмет | Разное |
Вид работы | Задача |
Год написания | 2017 |
Оглавление | Промислова біотехнологія: надайте Ваше уявлення? Для чого використовується? Які методи включає? Наведіть приклади продуктів 2 Характеристика процесів та апаратів для використання іммобілізованих ферментів. 7 Види документації на біотехнологічному виробництві. 14 Переваги виробництва органічних продуктів біотехнологічними методами у порівнянні з хімічними. 15 Виділення й очищення антибіотиків. 16 Список використаної літератури 19 |
Введение |
Біотехнологія - Задача, Разное
Промислова біотехнологія: надайте Ваше уявлення? Для чого використовується? Які методи включає? Наведіть приклади продуктів
Біотехноло́гія — використання живих організмів і біологічних процесів у виробництві. Біотехнологія — міждисциплінарна галузь, що виникла на стику біологічних, хімічних і технічних наук. З розвитком біотехнології пов'язують вирішення глобальних проблем людства — ліквідацію нестачі продовольства, енергії, мінеральних ресурсів, поліпшення стану охорони здоров'я і якості навколишнього середовища. Біотехнологія, яка включає промислову мікробіологію, базується на використанні знань і методів біохімії, мікробіології, генетики і хімічної технології, що дає змогу діставати користь у технологічних процесах із властивостей мікроорганізмів та клітинних культур. Сучасніші біотехнологічні процеси базуються на методах рекомбінантних ДНК, а також на використанні іммобілізованих ферментів, клітин і клітинних органел. Основні напрямки досліджень: • Розроблення наукових основ створення нових біотехнологій за допомогою методів молекулярної біології, генетичної та клітинної інженерії. • Одержання й використання біомаси мікроорганізмів і продуктів мікробіологічного синтезу. • Вивчення фізико-хімічних та біохімічних основ біотехнологічних процесів. • Використання вірусів для створення нових біотехнологій. Біотехнологія застосовується навколо нас у багатьох предметах щоденного вжитку — від одягу, який ми носимо, до сиру, який ми споживаємо. Протягом століть фермери, пекарі та пивовари використовували традиційні технології для зміни та модифікації рослин та продуктів харчування — пшениця може слугувати найдавнішим прикладом, а нектарин — одним з останніх. Сьогодні біотехнологія використовує сучасні наукові методи, які дозволяють покращити чи модифікувати рослини, тварини, мікроорганізми з більшою точністю та передбачуваністю. Споживачі повинні мати вибір з якомога ширшого переліку безпечних продуктів. Біотехнологія може надати споживачам можливість такого вибору — не лише у сільському господарстві, а й у медицині та паливних ресурсах. Біотехнологія пропонує величезні потенційні переваги. Розвинуті країни та країни, що розвиваються, мають бути прямо зацікавлені у підтримці подальших досліджень, спрямованих на те, щоб біотехнологія могла повністю реалізувати свій потенціал. Біотехнологія допомагає довкіллю. Дозволяючи фермерам зменшити кількість пестицидів та гербіцидів, біотехнологічні продукти першого покоління призвели до зменшення їхнього використання у сільськогосподарській практиці, а майбутні продукти біотехнологій мають принести ще більше переваг. Зменшення пестицидного і гербіцидного навантаження означає менший ризик токсичного забруднення ґрунтів та ґрунтових вод. Окрім того, гербіциди, які застосовуються в поєднанні з генетично модифікованими рослинами, часто є безпечнішими для довкілля, аніж гербіциди попереднього покоління, на зміну яким вони приходять. Культури, виведені методами біоінженерії, також сприяють ширшому застосуванню безвідвальної обробки ґрунту, що призводить до зменшення втрат родючості ґрунту. |
Список литературы |
Список литературы по работе «Біотехнологія».
1. Антипова Л. В. Прикладная биотехнология : учеб. пособие / Антипова Л. В., Глотова И. А., Жаринов А. И. – Воронеж : Воронеж. гос. технол. акад., 2000.– 283 с..
2. Пирог Т. П. Загальна біотехнологія : підручник / Т. П. Пирог, О. А. Ігнатова. – К. : НУХТ, 2009. – 336 с. 3. Kлecoв A.A. Инженерная энзимология на промыш¬ленном уровне // Итоги науки и техники. Биотехно¬логия. - 1989. - 18. - С. 184-191. 4. Применение ферментов в медицине: Тез. докл. рес-публ. науч. конф. — Симферополь, 1987. — 152 с. 5. Назаров Н.М., Доронина Н.В., Троценко Ю.А. и др. Биотрансформация органических веществ ассоциа¬тивной бактериальной культурой // Авиокосм. и экол. медицина. - 2004. - № 5. - С.42-46. 6. Ткачук U.A. Клиническая биохимия. - М.: ГЭОТАР-МЕД. 2002. - С. 59-81. |
Кол-во страниц | 19 |
Стоимость | 108 UAHгрн. / 450 RUBруб. |
Номер работы | 8778 |
Заполните форму покупки работы